ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Το Υπουργικό ενέκρινε τη σύσταση Ιατροσυμβουλίου για ΕκπαιδευτικούςΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

Το Υπουργικό ενέκρινε τη σύσταση Ιατροσυμβουλίου για Εκπαιδευτικούς

 

Στόχος: Να μην τυγχάνουν δυσμενούς αντιμετώπισης αυθεντικές περιπτώσεις ασθένειας και να συμβάλει στον εντοπισμό κρουσμάτων κατάχρησης και στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

……………….

Η σύσταση Ιατροσυμβουλίου, ειδικά για τη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία, θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη Ειδική Επιτροπή.  Σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με την Ειδική Επιτροπή αποτελεί η σύνθεση του Ιατροσυμβουλίου, το οποίο δεν θα αποτελείται μόνο από Κυβερνητικούς Ιατρικούς Λειτουργούς.  Πλέον, θα ενισχύεται και με λειτουργό του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.  Η εν λόγω διαφοροποίηση στη σύνθεση του νέου Ιατροσυμβουλίου είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα προσφέρει σφαιρικότερη, πληρέστερη και πιο ακριβή εικόνα της κάθε εξεταζόμενης περίπτωσης και, κατά συνέπεια, θα συμβάλει στην ορθότερη αξιολόγηση της κατάστασης και στη λήψη καταλληλότερης απόφασης από το Ιατροσυμβούλιο.

……..

Παράλληλα, η σύσταση του Ιατροσυμβουλίου έρχεται να συνδράμει στην αντιμετώπιση κρουσμάτων κατάχρησης του συστήματος, όπως για παράδειγμα την περίπτωση εκπαιδευτικών που προβάλλουν λόγους υγείας για τη μη αποδοχή μετακίνησής τους σε άλλες επαρχίες, ιδιαίτερα μετά από προαγωγή τους, η οποία συνεπάγεται μετακίνηση. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκτιμά ότι με την εφαρμογή της νέας διαδικασίας το σύστημα θα γίνει δικαιότερο.

Το Ιατροσυμβούλιο θα ορίζεται από τον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας ή/και τον Διευθυντή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, ανάλογα με την περίπτωση. Ο λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που θα υποστηρίζει το έργο του Ιατροσυμβουλίου θα ορίζεται από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Η απαραίτητη τροποποίηση του Νόμου και των Κανονισμών της Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας έγινε σε συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Υπουργείου Υγείας.  Μετά τη σημερινή έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, τα δύο σχετικά νομοθετήματα θα κατατεθούν άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

περισσότερα στο paideia news

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio