ΔΙΑΒΑΣΤΕ στην

ιστοσελίδα μας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:Έτσι αλλάζει ο νόμος για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικώνΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑimg

Έτσι αλλάζει ο νόμος για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών

Πρόταση Δίπλαρου-Τάσου συζητείται την Τρίτη στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής

Η τροποποίηση του σχετικού άρθρου της  περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας νόμου ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στα σχολεία μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην υπόθεση Καζέλη βρίσκεται στην ατζέντα της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη. Σύμφωαν εμ πληροφρίες του Paideia-News η Επιτροπή θα συζητήσει πρόταση των βουλευτών του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου και Γεώργιου Τάσου.

Τίτλος του θέματος προς συζήτηση είναι:  

«Η ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 28Β του περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας νόμου που αφορά τη σύνταξη του πίνακα διοριστέων και τον τρόπο υπολογισμού της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας ώστε αν νομιμοποιηθεί  η πρακτική που εφαρμόστηκε επί σειρά ετών από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και έτσι να αποφευχθούν πιθανές ανατροπές και μεγάλες αδικίες  στον υφιστάμενο πίνακα διοριστέων». 

Στην πρόταση γίνεται εισήγηση όπως ισχύει: «Εκπαιδευτική προϋπηρεσία: 0,5 μονάδα για κάθε 12 μήνες συνολικής προϋπηρεσίας».

Επίσης προτείνεται να αντικατασταθούν τα ακόλουθα εδάφια ως εξής: (με μαύρα γράμματα η προτεινόμενη αλλαγή  του άρθρου:

(α) προϋπηρεσία ως αντικαταστατής σε δημόσια σχολεία της Δημοκρατίας αναγνωρίζεται ως ακο­λούθως:

(ι) συνολική προϋπηρεσία άνω των 6 μηνών και μέχρι 12 μηνών αναγνωρίζεται ως προϋπηρε­σία 1 σχολικού έτους-

 

(i) 0,5 μονάδα για συνολική προϋπηρεσία άνω των 6 μηνών και μέχρι 12 μηνών·

(ιι) συνολική προϋπηρεσία άνω των 12 μηνών και μέχρι 18 μηνών αναγνωρίζεται ως προϋ­πηρεσία 2 σχολικών ετών·

(ii) 1,0  μονάδα για συνολική προϋπηρεσία άνω των 12 μηνών και μέχρι 18 μηνών·

(ιιι) συνολική προϋπηρεσία άνω των 18 μηνών αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία 3 σχολικών ετών

(iii) 1,5  μονάδα για συνολική προϋπηρεσία 18 μηνών και μιας ημέρας και έκτοτε 0,5 επιπλέον μονάδα για κάθε επιπρόσθετη  προϋπηρεσία  6 μηνών

Δηλαδή αφαιρείται ο όρος «1 σχολικό έτος» που προκάλεσε το πρόβλημα. 

 

Επιπρόσθετα γίνεται προσπάθεια βάσει της πρότασης, οι νέος νόμος να έχει αναδρομική ισχύ από το 1987. Αναφέρεται στην πρόταση:

«Το άρθρο 2 του παρόντος Νόμου θεωρείται ως να έχει τεθεί σε ισχύ από 31.7.1987 και η οποιαδήποτε απόδοση μονάδας που έγινε πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος Νόμου θεωρείται ως να έχει αποδοθεί με βάση το άρθρο 28Β του βασικού νόμου ως έχει τροποποιηθεί με βάση το άρθρο 2 του παρόντος Νόμου».

Με αυτό τον τρόπο και μέσω της πρότασης αποφεύγεται η αναστάτωση στα σχολεία αφού με βάση την απόφαση του Ανωτάτου, η προϋπηρεσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών θα έπρεπε να διαφοροποιηθεί με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα.

Στη συνεδρία κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

paideia news

ΣΥΝΕΔΡΙΑ &

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 6 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2017 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ 5 ΣΥΝΕΔΡΙΑ από ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στην Λάρνακα


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 30 Μαρτίου 2017, ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 στη Λεμεσό


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 7 συνέδρια για το 10ημερο Εκπαιδευτικού 2016 της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη ΛΕΜΕΣΟ.


♦ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συνέδριο με θέμα "ΤΑΞΗ ή... ΕΚΤΙΝΑΞΗ;"στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ στις 27 ΦεβρουαρίουΠνευματικά Δικαιώματα @ ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 2003.

Όλα τα ενυπόγραφα κείμενα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων και δεν εκφράζουν απαραίτητα απόψεις που απηχούν αναγκαστικά τις θέσεις της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • Όροι Χρήσης-Σύνδεσμοι με άλλους διαδικτυακούς τόπους
  •                                            com2go      padedprotoporia@mail.com     Ekpedeftikos.com     All rights reseved.     2002-2013       xtenzio